Snel en eenvoudig toegang tot procesdata

OPC Router is een integratieplatform waarmee je heel eenvoudig procesdata uit verschillende bronnen op een grafische manier verbindt met andere applicaties. Het platform biedt meerdere plugins om middels OPC DA/UA data op te vragen, waar nodig te bewerken en vervolgens naar andere systemen door te sluizen. En dat zonder enige programmeerkennis.

Met OPC Router kunt u meerdere dataflows configureren, online zetten en monitoren. Gegevens worden automatisch opgehaald en tussen applicaties uitgewisseld op basis van standaarden als OPC UA, SQL, MQTT, REST en SOAP. Daarnaast zijn er ook dedicated plugins voor veelgebruikte pakketten als SAP, SQL Server en Excel.

Procesdata snel eenvoudig bereiken met OPC Router op basis van standaarden als OPC UA.
Communicatie realiseren zonder te programmeren met OPC Router

Communicatie zonder te programmeren

OPC Router biedt een grafische gebruikersinterface waarmee de dataflow geconfigureerd kan worden. Het platform is daardoor eenvoudig te gebruiken en vereist geen programmeervaardigheden.

De vele plugins bieden snel en eenvoudig toegang tot andere systemen. Daarnaast geeft het platform continu inzicht in de status van de communicatie. Foutmeldingen, verbruikswaarden en statusinformatie worden realtime aangeleverd. Hiermee bespaart u tijd om deze koppelingen te realiseren en krijgt u direct het inzicht dat u nodig heeft om uw productie te optimaliseren.

Add-ons voor robuuste communicatie

Naast de vele plug-ins kent OPC Router ook een aantal waardevolle add-ons die het gebruik van het interfaceplatform nog robuuster kunnen maken.

Store & Forward

De Store & Forward add-on voorkomt gegevensverlies als de ontvanger even niet beschikbaar is of als de database de opdrachten niet snel genoeg kan verwerken. Data wordt automatisch gebufferd en zodra de verbinding is hersteld, worden de gegevens alsnog overgebracht naar de juiste bestemming met de originele datumtijdstempel.

Redundancy

Met de Redundancy add-on maakt u wederzijdse bewaking van twee OPC-router systemen mogelijk. Bij een storing in de ene server neemt de andere het automatisch over en voorkomt u hiermee een single-point-of-failure.

Interface toepassingen van OPC Router

Wat kun je met OPC Router?

 • Snel en gemakkelijk procesdata uitwisselen met andere applicaties
 • Dataflows configureren middels “drag and drop”
 • Data bufferen in geval van tijdelijke storing
 • Realtime visualisatie van communicatie
 • Ontvang waarschuwingen en meldingen per e-mail
 • Ondersteunt OPC UA en OPC DA client en server
 • Beschikt over een etiketontwerper voor het overbrengen van productinformatie;
 • Leest en schrijft Excel-tabellen;
 • Grafische gebruikers-interface.
Download de OPC Router Factsheet

Lees meer over de functionaliteiten van de OPC Router software.

 • Close

  Download bestand

OPC Router plug-ins

Stroomlijn en optimaliseer de procesdata communicatie

Betrouwbare procesdata is een cruciale factor om productkwaliteit en productie-efficiëntie te kunnen verbeteren. OPC Router biedt u de functies die u nodig heeft om deze datacommunicatie te realiseren. Bekijk in de video hieronder hoe de oplossing werkt.

Vraag de demo aan

Demo

Probeer het zelf met de gratis demo

Download OPC Router via de website van Inray, leverancier van het platform. Vul uw gegevens in en u krijgt toegang tot de demo:

 • Ontvang tips & tricks;
 • Nieuws over plug-ins;
 • Webinar en trainingsinformatie;
 • Volledig functionerende versie voor 2 uur na herstart
Aanverwante producten
KEPServerEX

KEPServerEX OPC communicatieplatform

Het beste OPC communicatieplatform haalt u in huis met KEPServerEX van Kepware.

KEPServerEX
Insight: Wat is OPC UA Pub/Sub

Ontdek meer over OPC UA Pub/sub

 

 

Wat is OPC UA Pub/Sub?