De software oplossing voor energie monitoring

Het Pro.Energy-systeem van Emerson is een krachtige tool die kan helpen bij het besparen van energiekosten en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Door het energieverbruik nauwkeurig te meten en te analyseren, kunnen productie managers betere beslissingen nemen over hoe ze hun productie efficiënter kunnen laten verlopen qua energieverbruik. Pro.Energy is een onmisbare tool voor elk bedrijf dat streeft naar duurzaamheid en kostenbesparingen op basis van “meten is weten”.

Pro.Energy maakt gebruik van de nieuwste technologieën om klanten te helpen bij het beheersen van hun energiekosten. Door de combinatie van een SQL Server engine en het realtime visualisatiesysteem Movicon.NExT™ kan elk bedrijf snel en efficiënt energieverbruik inzichtelijk maken en hierop slimme analyses uitvoeren.

Een simpele en effectieve oplossing

Pro.Energy biedt een duidelijk en volledige inzicht in de energiekosten door het verzamelen van de verschillende verbruiken. Vervolgens gaat Pro.Energy de data vastleggen en in context stellen van de geproduceerde hoeveelheid.

Deze verbruiksdata kan vervolgens geëxporteerd en verzonden worden naar verschillende personen in het bedrijf de taak hebben het verbruik te analyseren en de energie-efficiëntie te beheren.

Pro Energy van Emerson
Data visualisatie met Pro Energy

Data visualisatie aan de hand van standaard dashboards

De Pro.Energy module toont de verzamelde gegevens ook op realtime dashboards. Deze dashboard graphics zijn gemakkelijk leesbaar en geven de indicatoren en bedrijfsstatussen zo transparant mogelijk weer. De grafische interface is bovendien webgebaseerd, zodat iedereen deze data gemakkelijk kan consulteren, waar en wanneer ze zich ook bevinden. De interface van het dashboard is ontworpen op basis van moderne ergonomie. Dit kan ook volledig naar wens worden aangepast.

Het belang van inzicht in uw energieverbruik

Het monitoren van het energieverbruik is essentieel voor alle fabrieken waarvan de bedrijfskosten sterk worden beïnvloed door de hoeveelheid verbruikte energie. Als u uw energie efficiënter wilt gebruiken of uw fabriek ISO 50001-gecertificeerd wilt krijgen of gewoon de energiekosten onder controle wilt houden, is deze oplossing iets voor u.

De energiefactor heeft niet alleen een aanzienlijke invloed op de bedrijfskosten van de fabriek, maar ook op de uitstraling van uw product. Door het gebruik van energie efficiënter te maken, voert u ook duurzame verbeteringen door om hiermee te voldoen aan de verschillende milieu-, sociale en overheidsnormen en optimaliseert u het imago van de ecologische voetafdruk van uw bedrijf.

Energie-monitoring is een zeer kosteneffectieve investering. De steeds strenger wordende regelgeving dwingen bedrijven om duurzamere oplossingen en tools in gebruik te nemen en dit ook aan te kunnen tonen. De standaard rapporten van Pro.Energy voorzien hierin.

Energieverbruik inzicht met Pro Energy

Voordelen van Pro.Energy

Eenvoudig en snel
  • Eenvoudig, snel en voordelig

Pro.Energy is ontworpen voor eenvoud en snelheid. Het is een allesomvattende software oplossing met kant-en-klare functies en features. Het wordt geleverd met installatiewizards die automatisch uw monitoringprojecten creëren zoals u ze nodig hebt, inclusief SQL Server-berekeningsdatabase, dashboards en energieanalyserapporten. Met de configuratiewizard kunt u veldvariabelen selecteren en automatisch een gegevensverzamelingsdatabases maken. Met slechts een paar klikken kunt u uw project voor analyse van energieverbruik maken en configureren.

Connectiviteit en dataverzameling met Pro Energy
  • Connectiviteit en dataverzameling

De Pro.Energy-architectuur integreert de Movicon-connectiviteitstechnologie. Daardoor kunt u de verbinding maken met nagenoeg elk meetapparaat, multimeter, counter, PLC en andere systemen. Drivers zoals Modbus, BACNet en vele anderen zijn klaar voor gebruik en eenvoudig te op te nemen in het systeem. Pro.Energy stemt ook in met IIoT-connectiviteit met behulp van specifieke protocollen zoals MQTT.

Openheid en integratie van Pro Energy
  • Openheid en integratie

Pro.Energy is een voorgedefinieerde functionele module van Movicon.NExT die u de maximale openheid biedt voor supervisie, alarmmeldingen en besturingslogica voor ontgrendeling van energiebelasting, modulaire clientarchitectuur, server- en webtoegangsintegratie. Hier kunt u verder in doorgroeien door de overige krachtige Movicon-functies en -kenmerken verder uit te breiden en te integreren in uw omgeving.

Demo pro energy
Start de Pro.Energy DEMO

Ga zelf aan de slag met Pro.Energy. Vul het formulier in en krijg toegang tot de demo.

  • Close

    Download bestand

Meer informatie
MQTT wat kun je ermee?

MQTT Wat moet je er mee?

MQTT is een protocol om data van fysieke devices naar de cloud te transporteren.

Artikel over MQTT