Home » Stage- en afstudeeropdrachten

Zoek jij een stage- of afstudeeropdracht?

Novotek biedt interessante stage- en afstudeer opdrachten voor studenten op het gebied van Operational Technology en Information Technology. We proberen daarbij altijd het werken met de nieuwste technologieën te combineren met een kijkje in de keuken van productiebedrijven. Als stagiair/afstudeerder draai je bij ons mee als volwaardig medewerker in een team en krijg je zo een goed beeld van de mogelijkheden na je studie. Hieronder een aantal mogelijke opdrachten:  

1. Edge Analytics met de PACSystems CPE-200

Novotek bouwt aan het Internet of Things met oplossingen van Emerson. In deze opdracht loop je mee in het onderzoek hoe je OT data kunt ontsluiten met een state-of-the-art edge device als de CPE-200 die naast toegang tot remote I/O ook ruimte biedt voor onboard analytics, data opslag en visualisatie.  

2. Asset Inventory Management en Cyber Security

Cyber Security neemt een steeds belangrijkere plaats in voor productiebedrijven. Hoe bescherm ik mijn procesbesturing tegen ongewenste aanvallen en indringers. Novotek biedt met Octoplant en Claroty twee geavanceerde oplossingen voor cyber security in de industriële automatisering. Met deze systemen bouw je een opstelling waarmee je de voordelen van deze oplossing kunt demonstreren.

3. Data Modellering in een Unified Name Space

Steeds meer klanten worstelen met het beschikbaar stellen van OT data. HighByte is een platform waarmee je een Unified Name Space kunt bouwen. In deze opdracht ga je aan de hand van een aantal scenario’s voorbeelden uitwerken voor verschillende toepassingen hiervan.

4. App Ontwikkeling voor Industrie 4.0

Industrie 4.0 biedt productiebedrijven volop kansen om het productieproces te verbeteren. Met Plant Applications van GE bieden we naast standaard apps ook de mogelijkheid om custom apps te ontwikkelen. Hier draai je mee in het ontwikkelteam van deze custom apps. 

Waarom werken bij Novotek?

We vroegen het onze eigen medewerkers – die vaak zelf ook begonnen zijn als stagair/afstudeerder – en dit is wat ze zeiden:

 • Het is een klein bedrijf met een prettige open sfeer en een duidelijke teamspirit;
 • Volop groeimogelijkheden, ook internationaal;
 • Je bent continu bezig met de nieuwste technieken in je vakgebied;
 • Je krijgt een eigen Persoonlijk Ontwikkelings Plan voor het volgen van cursussen;
 • Eigen inbreng en initiatief wordt aangemoedigd;
 • Een geweldig leuk team om mee samen te werken;
 • Een informele organisatie waar men geen “hokjes” kent;
 • Prima arbeidsvoorwaarden ook secundair;
 • Zeer afwisselend werk;
 • Je werkt met en voor toonaangevende klanten;
 • Goede afstemming tussen werk en prive is altijd bespreekbaar.

Meer informatie of vragen?

Neem contact op met Kees Lambregts via +31(0)76 587 10 10 of stuur een mail naar marketing.benelux@novotek.com.