Home » Insights » De essentie van High Performance HMI
Digitalizeren

De essentie van High Performance HMI

Het High Performance HMI Handbook van Bill Hollifield heeft heel wat los gemaakt in de wereld van industriële automatisering. Lees in de whitepaper over de richtlijnen omtrent effectieve user interfaces. 

Download the whitepaper

In een treffende vergelijkingen maakt de schrijver in het boek duidelijk hoe zeer de ontwikkelingen van effectieve user interfaces in de proces- en productieautomatisering hebben stilgestaan. Zo illustreert Hollifield hoe een piloot stap-voor-stap door de te nemen handelingen van een uit te voeren noodlanding wordt geleid, terwijl de operator van een chemische plant vaak letterlijk nog in het duister tast als het gaat om het afhandelen van noodsituaties. In de vergelijking zijn beide werkzaam met even zo risicovolle besturingssystemen.

De graphics van industriële Human Machine Interfaces zijn vaak verouderd en daarmee niet gebruikersvriendelijk ingericht. De kennis opbouw over de ontwikkeling van effectieve user interfaces heeft niet stilgestaan. Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar hoe snel gebruikers (kunnen) reageren op bepaalde schermbeelden en indelingen. En de resultaten zijn op zijn minst significant te noemen.

Hoe realiseert u High Performance HMI graphics?

Hollifield geeft een aantal eenvoudige richtlijnen. Lees de richtlijnen in de whitepaper: De essentie van High Performance HMI‘>

Bibliotheek van objecten

In de whitepaper wordt een bibliotheek van High Performance HMI objecten voor de SCADA systemen iFIX en CIMPLICITY genoemd.

Bent u geïnteresseerd in het toepassen van High Performance HMI?
Neem contact op via T +31 076 5871010 of vul onderstaande formulier in.

Wilt u meer informatie?

Vul onderstaande formulier in en een van onze specialisten neemt contact met u op en beantwoordt graag uw vragen.

Naam
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Meer artikelen