Home » Sectoren » Water

Procesdata als sleutel naar efficiënter beheer

Novotek biedt uitgebreide oplossingen voor zowel waterzuiveringsinstallaties als drinkwatervoorzieningen. Al deze oplossingen stellen procesdata centraal. Door deze realtime beschikbaar te stellen kunnen operatoren op het juiste moment van instructies worden voorzien. Daarnaast kan uit historische procesdata waardevolle informatie onttrokken worden zoals het voorspellen van bepaalde events.

Opslag van data op verschillende niveaus

Er zijn verschillende manieren om procesdata op te slaan, zowel on-premise als in de cloud. Een goede structuur is hierbij van belang zodat ook andere gebruikers eenvoudig toegang hebben tot deze data.

Resultaten uit het verleden bieden kansen voor de toekomst

Historische procesdata bevat een schat aan informatie waarmee de operatie verbeterd kan worden. Middels kunstmatige intelligentie en machine learning kan deze informatie uit de data gehaald worden en gebruikt worden om processen verder te verbeteren.

Referentie

Effectief watermanagement bij Waterschap De Dommel

Waterschap De Dommel maakt gebruik van een centraal procesmonitoring systeem wat een realtime inzicht geeft in de status van de diverse installaties. Naast een uitgebreide alarmnotificatiesysteem worden ook nog eens alle procesmetingen historisch opgeslagen, zodat operatoren deze ten alle tijden kunnen raadplegen.

Referentie

Procesoptimalisatie voor het leveren van een gezond glas water

Het integraal waterbedrijf Water-link produceert volledig automatisch drinkwater voor de regio Antwerpen. Om de kwaliteit te waarborgen worden op verschillende plaatsen metingen uitgevoerd die constant gemonitord worden. Op deze manier kan Water-link naast de kwaliteit ook de kosten beheersen.

Referentie

Live inzicht op voortgang van de project planning geeft meer zekerheid op levertijden

WSP is wereldwijd bekend om het turn-key opleveren van complete industriële wasserij inrichtingen. Met een veelvoud aan gelijktijdig in te plannen projecten had WSP behoefte aan een up-to-date overzicht van lopende activiteiten, als verlengstuk van het ERP systeem. De Project Module van ROB-EX bood uitkomst met live inzicht op de voortgang van alle lopende zaken. Dit geeft project managers direct informatie over de mile-stones en te verwachte levertijden.

Guidebook

Lees de guidebook

Meer informatie over het verbeteren van uw water-/afvalwateractiviteiten met een HMI/SCADA oplossing.

Download
Onze oplossingen voor de waterindustrie

Laten we je meer vertellen!

Neem contact op