Home » Nieuws » Novotek klimt mee tegen MS
Nieuws

Novotek klimt mee tegen MS

Op maandag 20 mei hebben honderden deelnemers de Mont Ventoux beklommen om samen de uitdaging aan te gaan om geld op te halen voor onderzoek naar Multiple Sclerose. MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan die ervoor zorgen dat hersengebieden minder goed met elkaar kunnen communiceren. Aangezien MS op dit moment nog niet te genezen is, is er veel onderzoek nodig naar hoe de symptomen van deze ziekte te bestrijden zijn.

In 2011 hebben een aantal vrienden het steunen van onderzoek naar MS gekoppeld aan de sportieve uitdaging om de Mont Ventoux te beklimmen. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot het grootste wieler- en loopevenement voor MS waar jaarlijks een aanzienlijk bedrag aan donaties wordt opgehaald.

Zo heeft ook dit jaar onze collega Anco Geppaart de wielerschoenen aangetrokken en veel getraind om deze uitdaging aan te gaan. En met succes, want op 20 mei heeft hij – ijs en weder dienende – deze berg maar liefst 2 keer beklommen. Met recht een prestatie om trots op te zijn en ook nog eens een aardige duit in het onderzoeksbudget van organisaties die zich bezig houden met onderzoek naar MS.

Doneren is nog mogelijk

Meer nieuws