Home » Nieuws » Upgrade nu naar iFIX 2023; lees de 7 redenen
Nieuws, Product informatie

Upgrade nu naar iFIX 2023; lees de 7 redenen

Heeft u nog een oudere versie van iFIX?
En weet u dat nu met de iFIX upgrade utility in een keer een oudere versie naar de laatste versie 2023 kunt upgraden? Dan is dit het moment om zo’n upgrade te overwegen. We zetten de voornaamste redenen voor u even op een rijtje.

1 Security

De belangrijkste reden voor een upgrade van iFIX is natuurlijk de security. Bij elke update van het product wordt de code doorgelicht op potentiële vulnerabilities en waar nodig aangepast. Daarnaast wordt ook de compatibiliteit met de laatste Windows versie gecheckt. Zo ondersteunt iFIX 2023 de best beveiligde versies van Windows 11 en Windows Server 2022.

2 Performance

Bij elke release worden de prestaties van zowel de iFIX Server als de Client tegen het licht gehouden. In combinatie met steeds krachtiger wordende hardware specificaties kan een iFIX SCADA node nu al zo’n 60.000 I/O tags monitoren. Hierdoor kan uw systeem architectuur wellicht vereenvoudigd worden.

3 High Performance HMI

Een trend die de laatste jaren is ingezet, is het effectiever maken van HMI-graphics. iFIX 2023 beschikt over een uitgebreide bibliotheek aan standaard HP HMI dynamo’s, waarmee u snel graphics kunt bouwen volgens deze standaard.

4 Redundancy

De werking van redundancy is in iFIX 2023 sterk verbeterd. Door compressie toe te passen bij het synchroniseren van de online procesdatabase, heeft men de tijd die hiervoor nodig is met een factor 30 kunnen reduceren waardoor de omschakeling sneller verloopt.

5 Webgebaseerd

Met iFIX 2023 kunt u de configuratie van uw systeem geheel via de webgebaseerde Configuration Hub beheren. Zo heeft u dus altijd en overal toegang tot de instellingen van uw iFIX systemen. De graphics zelf zijn overigens al langer webgebaseerd te benaderen met WebSpace en Operations Hub.

> Productinformatie: Proficy Operations Hub

6 Nieuwe protocollen

iFIX 2023 ondersteunt standaard nieuwe protocollen zoals PLC’s die rechtstreeks OPC UA communiceren of sensoren die direct MQTT communiceren.

> Kom meer te weten over MQTT in het artikel: MQTT wat kun je er mee?

7 Upgrade uw iFIX en u bent “Cloud ready”

Misschien moet u er nog niet aan denken, maar het is al wel mogelijk om de laatste versie van iFIX vanuit de cloud te laten draaien. Download het document met een overzicht van een aantal scenario’s welke voor u in de toekomst wellicht interessant zijn.

Download informatie over upgrade van Proficy iFIX en configuraties

Download het document met handige upgrade informatie
  • Overzicht van testcases en configuraties van Proficy producten in de cloud
  • Link naar de Upgrade guide
  • Link naar een overzicht van alle Proficy iFIX features

Mocht u meer willen weten over de upgrade van uw eigen applicatie? Neem dan contact op.


Meer nieuws