Home » Nieuws » OPC Router 4.27
Product informatie

OPC Router 4.27

In de nieuwe versie 4.27 implementeert Inray, de leverancier van OPC Router, belangrijke nieuwe functies van de OPC standaard zoals OPC UA Pub/Sub Plug-in en de UA Cloud Library. Lees hieronder meer over de nieuwste features of probeer zelf de nieuwe functionaliteiten uit en vraag de demo aan.

OPC UA Cloud Library

Inray is betrokken geweest bij de werkgroep van de OPC Foundation voor de ontwikkeling van de OPC UA Cloud Library. De OPC UA Cloud Library is een centrale bibliotheek waar object definities van verschillende gebruikersgroepen te downloaden zijn. Dit bevordert de uitwisselbaarheid van machinedata en vergroot daarmee het toepassingsgebied van OPC UA.

OPC Router is een van de eerste softwareproducten die deze zogenaamde companion-specificaties ondersteunt. Zo kunt u de objectdefinities rechtstreeks importeren vanuit de cloud library om deze vervolgens te koppelen aan de datapunten in OPC Router. Deze functionaliteit is overigens niet beperkt tot de Cloud Library van de OPC Foundation. Via een vrij configureerbare URL kan elke bibliotheek worden opgevraagd. Zo kunnen organisaties die voorgedefinieerde object-bibliotheken ter beschikking hebben, hun specificaties definiëren en verspreiden binnen een grotere community.

OPC UA Pub/Sub Plug-in

Deze nieuwe plug-in implementeert OPC UA Pub/Sub communicatie die een one-to-many interfacing mogelijk maakt. Met de OPC UA Pub/Sub Plug-in versnelt u uw communicatie en bespaart u tegelijkertijd resources in uw systeemarchitectuur. De ‘publishers’ kunnen namelijk zonder verbinding naar een ‘client’ zenden en de ‘abonnees’  ontvangen verzonden berichten op aanvraag.

INISIGHT: Lees meer over ‘Wat is OPC UA Pub/Sub?

Met Pub/Sub is het ook mogelijk om realtime OPC-communicatie tot stand te brengen door apparaten met een lage rekencapaciteit. Daarnaast is Pub/Sub-communicatie gebruikelijk in de cloud- en IoT-sector. Door de opbouw van de communicatie met bijvoorbeeld MQTT als basis, is een eenvoudige koppeling van cloudplatforms mogelijk. OPC-router kan met de nieuwe OPC UA Pub/Sub-plug-in zowel als publisher en als subscriber functioneren. Door de modulariteit van OPC Router kunnen zo alle andere plug-ins input leveren aan de OPC UA Pub/Sub plug-in om zo procesdata te “publiceren” of “consumeren”.

INSIGHT: Lees meer over ‘MQTT wat kun je er mee?

Standaard Docker containers

OPC Router biedt vanaf 4.27 ook kant-en-klare Docker-containers om de toegang tot de technologie verder te vereenvoudigen en testen mogelijk te maken. Via Github kunt u deze downloaden en opstarten met de het Docker-Command. Hierdoor is verder geen installatie of initiele configuratie nodig.

Meer informatie

Heeft u vragen over de toegang en het gebruik van de standaard OPC Router Docker containers? Laat het ons weten. U kunt contact opnemen via info.benelux@novotek.com.

Wilt u graag zelf aan de slag met OPC Router? Download de demo via de website van Inray.

Meer nieuws