Home » Nieuws » ‘We Love Data – DataOps’ Webinar
Evenementen

‘We Love Data – DataOps’ Webinar

« Hoe breng ik mijn procesdata veilig en gestructureerd van OT naar IT? »

De vraag naar procesdata blijft alsmaar toenemen. Met name IT applicaties als rapportage-tools, BI-dashboards, predictive maintenance en machine learning platformen willen maar wat graag toegang tot alle machine- en sensordata.

Maar hoe organiseer je al je procesdata op een handige manier? En hoe houdt u controle over al deze informatiestromen?

In dit webinar geven we antwoorden op deze vragen en voorbeelden van succesvolle systeem architecturen. Het webinar is zowel bedoeld voor de OT automation engineer als de IT engineer die machine- en sensordata met elkaar willen uitwisselen.

Agenda

  • De uitdagingen voor data communicatie binnen industrie 4.0;
  • Concept Unified Namespace (UNS);
  • Wat is MQTT?
  • Invulling van een UNS met MQTT;
  • Wat is DataOPs?
  • Invulling van een UNS met MQTT en DataOps.

Praktische informatie

Datum: 21 april 2022
Tijd: 15:00 – 16:00
Locatie: online, link volgt per mail na inschrijving
Deelname: kosteloos na inschrijving

De Unified Name Space biedt uitkomst.

De Unified Name Space is een concept dat op een heel eenvoudige manier structuur biedt door eindpunten (tags/metingen) in context te zetten, waardoor allerlei andere applicaties hier handig gebruik van kunnen maken. De OT engineer beheert vervolgens wie waar toegang tot krijgt en met welke frequentie deze informatie geüpdatet wordt. Zou kan iedereen de procesdata vinden die hij nodig heeft en worden er niet onnodig PLC’s belast.

OPC of MQTT?
Het binnen het OT domein veel gebruikte OPC DA/UA protocol leent zich veel minder voor IT applicaties die zich ook nog steeds vaker in de cloud bevinden. MQTT is een open-source, lichtgewicht protocol waarbij er op een efficiënte wijze data van fysieke devices transporteert naar de cloud. Door middel van de publish/subscribe communicatie kunnen clients zich aan topics abonneren en krijgen berichten te zien waarop zij zich geabonneerd hebben met behulp van een MQTT broker

Inschrijven voor het webinar ‘We Love Data – DataOps’

Wilt u meer ontdekken over MQTT en Unified Namespace? Schrijf u dan in via onderstaande inschrijfformulier en verzeker uw plaats.

Meer nieuws