Home » Sectoren » Papier

Paperless Manufacturing in de papier industrie

De papierindustrie heeft tegenwoordig een steeds groter wordende behoefte aan efficiency. Minder kosten tegen een nog hogere kwaliteit. Daarvoor is het nodig om de traceerbaarheid goed op orde te hebben. Digitalisering van productiedata kan hier enorm bij helpen.

Door het realtime inzichtelijk maken van de procesdata en de overzichtelijke presentatie naar de operator toe is het mogelijk om significante verbeteringen in de hoeveelheid output te realiseren. De gedetailleerde rapportage op basis van de actuele procesdata geeft een goed inzicht in de daadwerkelijke oorzaken van capaciteitsverlies of kwaliteitsissues.

Paperless manufacturing in de papier industrie
Referentie in de papierindustrie-Grycksbo paper mill

Referentie

Grycksbo Paper 

Grycksbo Paper Mill maakt al papier sinds
1740 en is Europa’s toonaangevende fabrikant
van mat, gecoat grafisch papier. Door gaandeweg steeds meer te automatiseren is het bedrijf op dit moment nog steeds een van de leidende papiermakers. Kennis over papier maken wordt op deze manier geborgd en doorgegeven van operator naar operator.

Referentie

Skjern Paper gebruikt AI om de kwaliteit te verbeteren en de uitval te verlagen 

Skjern Paper heeft als een van de eerste papierproducenten de stap gezet richting Artificial Intelligence en Machine Learning, met opzienbarende resultaten. Door gebruik te maken van learning tools heeft men de kwaliteit van het eindproduct verder kunnen verhogen en daarmee de uitval drastisch kunnen verlagen.

Kwaliteit verbeteren van de eindproducten binnen de papier industrie referentie Skjern paper

Referentie

Efficiëntere orderafhandeling in Value Added Logistics bij ForeverDirect

ForeverDirect stelt verpakkingen samen op basis van de vraag van de klant en beschikbaarheid van producten. Om deze vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen heeft men ROB-EX Detailed Scheduler in gebruik genomen. Met deze oplossing worden productieorders alleen gestart als alle producten in voldoende mate aanwezig zijn. Daarnaast heeft de planner continu zicht op de voortgang, waardoor niet alleen de productiviteit maar ook de leverbetrouwbaarheid geoptimaliseerd wordt.

Referentie

Symeta Hybrid digitaliseert de productieprocessen

Symeta Hybrid, voorheen Symeta, maakt onderdeel uit van de Colruyt Group. Per dag print en mailt zij dagelijks 1.800.000 gepersonaliseerde pagina’s voor haar klanten. In samenwerking met Novotek en Ordina is gekeken hoe productieorders optimaal toegewezen konden worden aan de lijnen en realtime gemonitoord kunnen worden. Bekijk de video en zie met eigen ogen hoe Symeta Hybrid digitaliseert.

Symeta Hybrid
Onze oplossingen voor de papierindustrie