Home » Sectoren » Voedingsmiddelen

Realtime inzicht in productieprocessen bij het produceren van voedsel

Realtime inzicht in het productieproces

De fabrieksvloer is een dynamische omgeving waar veel dingen tegelijk gebeuren. Door operators op een slimme manier realtime inzicht te geven in de status van het productieproces kunnen zij problemen sneller identificeren en oplossen. Hierdoor ontstaan er minder kwaliteitsproblemen en is er minder ongeplande stilstand.

Digitaliseren vereenvoudigt het auditproces enorm

Door het digitaliseren van de procesdata kunnen verbeteringen over het gehele productieproces inzichtelijk worden gemaakt. We kijken naar de opbrengst, registreren de stilstanden en controleren ook nog eens de kwaliteit. Zo kunt u stap voor stap werken aan Operational Excellence. Met het digitaliseren vereenvoudigt u ook nog eens het audit proces. Met een druk op de knop haalt u de nodige procesdata tevoorschijn.

Voedingsmiddelen industrie
Hoe borgt u de kwaliteit van  voedselproductie? Geef operatoren real-time informatie.

Maak operators mobiel en geef ze informatie daar waar ze het nodig hebben

Veel fabrieken hebben nog een traditionele operator room van waaruit het hele proces gemonitord en bestuurd wordt. Soms is het echter sneller en veiliger om procesdata op locatie te raadplegen. Met een webgebaseerde opzet van uw user interface is het eenvoudig om deze data ook vanaf een tablet of mobiele telefoon te raadplegen.

Referentie

Realtime inzage in productieorders gekoppeld aan SAP

Rijstproducent Lassie verwerkt rijst tot eindproduct voor consumenten en grootverbruikers. Bij het plannen van deze verschillende productieorders bleek dat SAP niet gedetailleerd genoeg was en Excel lastig door meerdere users te gebruiken was. Met de introductie van ROB-EX heeft Lassie nu een tool waarmee men de productieorders automatisch kan inplannen en meerdere personen realtime inzage biedt. De oplossing wordt nu in meerdere fabrieken uitgerold.

Onze oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie