Home » Sectoren » Voedingsmiddelen

De voedingsindustrie kent meerdere uitdagingen. Om winstgevend te kunnen blijven is het nodig om efficiënter te produceren en continu hoge kwaliteit te kunnen leveren. Daarnaast is er steeds meer transparantie gewenst. Hoe verkrijgt u realtime inzicht in het productieproces en realiseert u daarmee een efficiëntere productie? Hieronder hebben we een aantal onderwerpen voor u op een rijtje gezet

Realtime inzicht in productieprocessen voedingsmiddelen

Realtime inzicht in het productieproces

De fabrieksvloer is een dynamische omgeving waar veel dingen tegelijk gebeuren. Door operators op een slimme manier realtime inzicht te geven in de status van het productieproces kunnen zij problemen sneller identificeren en oplossen. Hierdoor ontstaan er minder kwaliteitsproblemen en is er minder ongeplande stilstand. Lees in de referentie van Bolletje hoe zij van iedere operator een expert maakten.

Download referentie

Efficiënter produceren

Efficiëntie is van groot belang om stijgende kosten het hoofd te bieden en tegelijkertijd de winstgevendheid te garanderen. Heeft u de prestaties van machines in productielijnen al in kaart? De Overall Equipment Effectiveness oftewel OEE is een belangrijke indicator om inzicht te krijgen in de effectiviteit van productielijnen. Dit maakt het mogelijk om de stijgende kosten het hoofd te bieden. Lees meer over het toepassen van OEE in de voedingsmiddelenindustrie en lees de whitepaper.

OEE toepasssen in de voedingsindustrie
Introductie van het Digitaal Product Paspoort in de voedingsindustrie

Introductie Digitaal Product Paspoort

De introductie van het Digitale Product Paspoort door de Europese Unie heeft als doel om consumenten op een heldere manier informatie over de herkomst en totstandkoming van producten. Bent u reeds voorbereid op het vastleggen van de benodigde data om te voldoen aan deze wetgeving? Ontdek hoe u zich kunt voorbereiden >

Energiemonitoring voor de industriële bakkerij

Weet u hoeveel energie er per procesdeel of machine wordt verbruikt? Het monitoren van het energieverbruik maakt het niet alleen mogelijk om te ontdekken welke assets verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het energieverbruik, maar biedt ook inzicht in de verschillen in verbruik tussen de assets onderling. Lees meer over het besparen van uw energiekosten.

Besparen op energiekosten in industriele bakkerijen

Referentie

Realtime inzage in productieorders gekoppeld aan SAP

Rijstproducent Lassie verwerkt rijst tot eindproduct voor consumenten en grootverbruikers. Bij het plannen van de verschillende productieorders bleek dat SAP niet gedetailleerd genoeg was en Excel lastig door meerdere planners te gebruiken was. Met de introductie van ROB-EX heeft Lassie nu een tool waarmee men de productieorders automatisch kan inplannen en meerdere personen realtime inzage biedt. De oplossing wordt nu in meerdere fabrieken uitgerold. Ontdek meer over productieplanning en bekijk de demo.

Onze oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie